PostHeaderIcon Světový den prarodičů a seniorů

V neděli 23. července se bude slavit v církvi světový den prarodičů a seniorů.

- Aby se poselství blízkosti a útěchy, které se tento den snaží vyjádřit, dostalo ke všem - i k těm, kteří jsou nejvíce izolovaní - doporučujeme navštívit osamělé starší. Návštěva může být příležitostí přinést dárek, například květinu, a společně přečíst papežovo poselství dne a modlitbu.

- Po pandemii se v mnoha kontextech účast seniorů na nedělní mši snížila. Den může být příležitostí, jak starším lidem pomoci znovu získat zvyk účastnit se mše svaté osobně, nabídnout jim i odvoz na mši sv..

- Návštěva staršího člověka je jednou z možností, jak získat plnomocné odpustky udělované u příležitosti tohoto dne.

- Seniory lze požádat o zvláštní modlitbu za mládež a zejména za ty, kteří se Světových dnů mládeže v Lisabonu zúčastní, a také za zdárný průběh akce.

- Apoštolská penitenciárie vyhlásila dekret o udělení plnomocných odpustků u příležitosti Světového dne prarodičů a seniorů.

- Pro seniory lze odpustek získat účastí na některé ze mší svatých sloužených u příležitosti tohoto dne.

- Vzhledem k tomu, že někteří starší lidé se ze zdravotních důvodů nemohou zúčastnit mše svaté osobně, je odpustek rozšířen i na ty, kteří se jí zúčastní prostřednictvím televize, rozhlasu nebo internetu.

- Odpustky jsou uděleny také všem, kdo u příležitosti tohoto dne vykonají "skutek milosrdenství tím, že navštíví staršího člověka".

Share
 
Přihlášení



Návštěvnost
823180
Dnes364
Včera229
Tento týden1980
Tento měsíc8698
Celkem823180